Nämä piiraat syntyvät nopeasti myös mökkikeittiössä, jos leivot piiraskuoret jo etukäteen kaupungissa ja täytät vasta ennen tarjoilua.
12 kappaletta
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 250 g vadelmia
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Voitele ja korppujauhota muffinssivuoan kolot.
Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Revi leivinpaperista 12 pientä palasta, rypistä palat ja laita piiraskuorien päälle. Kaada leivinapaperin päälle paistokuulia.
Paista 180 asteessa 15 minuuttia.
Anna piiraskuorien jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti vuoasta.
Vaahdota kerma. Lisää vaniljasokeri lähes valmiiseen kermavaahtoon ja jatka vaahdottamista vielä hetki.
Lusikoi kermavaahto piiraskuoriin ja asettele vadelmat kermavaahdon päälle.
Tarjoile heti.
Leave a Reply