Kesäinen torttu saa pinnalleen makeita kirsikoita sekä mantelilastuja.
- 150 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 0,5 l kirsikoita
- 0,5 dl mantelilastuja
- 1 rkl sokeria
Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet.
Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Levitä kirsikat taikinan päälle.
Ripottele kirsikoiden päälle mantelilastut ja sokeri.
Paista kakkua 175 asteessa 50 minuuttia.
Jasmiina Saario says
Tosi kiva resepti ja raikas kuva. 🙂 Näyttää todella hyvältä!
Liisa says
Kiitos, Jasmiina! 😊