Raikas sitruunamelissa- mansikkajäätelö maistuu esimerkiksi kesäisen aterian jälkiruokana.
- 2,5 dl mansikoita pieninä palasina
- 2 rkl sokeria
- 1 ruukku sitruunamelissaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl punaista maitoa
Laita mansikat ja sokeri kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä.
Laita sitruunamelissan lehdet ja sokeri tehosekoittimeen ja sekoita kunnes sitruunamelissan lehdet ovat hienontuneet ja seos on tasaista.
Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunamelissa-sokeriseos ja vatkaa vielä hetki. Lisää joukkoon kerma ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeiden mukaisesti. Pysäytä jäätelökone ennen kuin jäätelömassa on täysin kiinteää.
Kaada noin puolet jäätelöstä pakasterasian pohjalle ja lisää päälle noin puolet mansikoista. Kaada päälle loput jäätelöstä ja mansikoista. Siirrä pakastimeen ja anna jäätyä ainakin 2 tuntia ennen tarjoilua.
Leave a Reply