• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Jäätelö / Sitruunamelissa-mansikkajäätelö

Sitruunamelissa-mansikkajäätelö

11/07/2018 by Liisa Leave a Comment

Raikas sitruunamelissa- mansikkajäätelö maistuu esimerkiksi kesäisen aterian jälkiruokana.

  • 2,5 dl mansikoita pieninä palasina
  • 2 rkl sokeria

 

  • 1 ruukku sitruunamelissaa
  • 0,5 dl sokeria

 

  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl punaista maitoa

Laita mansikat ja sokeri kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä.

Laita sitruunamelissan lehdet ja sokeri tehosekoittimeen ja sekoita kunnes sitruunamelissan lehdet ovat hienontuneet ja seos on tasaista.

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunamelissa-sokeriseos ja vatkaa vielä hetki. Lisää joukkoon kerma ja maito. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja jäädytä koneen ohjeiden mukaisesti. Pysäytä jäätelökone ennen kuin jäätelömassa on täysin kiinteää.

Kaada noin puolet jäätelöstä pakasterasian pohjalle ja lisää päälle noin puolet mansikoista. Kaada päälle loput jäätelöstä ja mansikoista. Siirrä pakastimeen ja anna jäätyä ainakin 2 tuntia ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Jäätelö Tagged With: jäätelö, mansikka, sitruunamelissa

Previous Post: « Vadelmaiset piiraat
Next Post: Suklaakuppikakut kirsikkakuorrutuksella »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Suklaiset minidonitsit

Suklaiset minidonitsit koristellaan iloisen värisillä strösseleillä. Näitä minikokoisia herkkuja kannattaa leipoa kerralla muutama pellillinen, sillä ...

Read More »

Pienet kermaiset luumupiiraat

Kermaisissa luumupiiraissa makeat luumut saavat kaverikseen vaniljalla maustetun tuhdin ja kermaisen täytteen. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1 ...

Read More »

Suklainen rullakakku

Suklaalla kuorrutetun kakun sisältä paljastuu yllätys - raidallinen kakku on koottu hauskasti rullaten ohuista kääretorttulevyistä. 4 munaa ...

Read More »

Suklaacookies

Perinteiset pehmeät suklaacookiesit. Noin 30 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 250 g fariinisokeria 2 munaa 5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Kyllin hyvät suklaakeksit

Helpot suklaakeksit ovat keskeltä sitkeitä ja reunoilta rapeita. Kekseihin ei tule kananmunaa, joten ne sopivat myös muna-allergikoille. 100 g ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress