Täyteläiset suklaakuppikakut kuorrutetaan makealla kirsikkaisella kuorrutuksella.
12 kappaletta
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 200 g kirsikoita
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus.
Ota sivuun 12 kirsikkaa koristeeksi.
Halkaise loput kirsikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.
Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrutus tasaiseksi. Lisää viimeiseksi pilkotut kirsikat ja sekoita tasaiseksi.
Laita kuorrutus pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kuppikakut kirsikoilla.
Leave a Reply