Pokekakun pohjaa maustaa kirpeä lemon curd, kakkupohjaan tökityt kolot täytetään makealla mustikkahillolla ja kakku saa päälleen ohuen kerroksen tuorejuustokuorrutetta.
- 200 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 1,5 dl lemon curdia
- 4 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 300 g pensasmustikoita
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl vettä
- 250 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää lemon curd ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista kakkua 180 asteessa noin 50 minuuttia.
Kakun paistuessa keitä mustikkahillo. Laita mustikat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä.
Anna kakkupohjan jäähtyä ja nosta se tarjoiluastialle. Tee kakkupohjaan kolosia omenaporalla ja valuta kolosiin mustikkahilloa. Säästä osa hillosta kakun päälle.
Vatkaa tuorejuustoa hetki ja lisää sitten tomusokeri. Vatkaa tuorejuustokuorrute tasaiseksi ja levitä kakun päälle.
Lisää vielä loppu mustikkahillo tuorejuustokuorrutteen päälle.
Leave a Reply