
Leivo mustikkasaaliista ihanan kermainen ja raikas kermaviilipiirakka.
piirakkataikina:
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
täyte:
- 5 dl mustikoita
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele mustikat taikinan päälle.
Sekoita kulhossa munat, kermaviili ja sokerit. Kaada kermaviilitäyte marjojen päälle.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply