Mokkapalat on ihana retroherkku. Maku syvenee kun taikinaan lisätään kaakaojauheen lisäksi sulatettua suklaata. Kuorrutteen määrässä ei säästellä vaan sitä lisätään paksu kerros.
12 palaa.
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 50 g suklaata
- 5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl vahvaa kahvia
- 100 g voita
- 500 g tomusokeri
- 50 g suklaata
- koristeeksi suklaarouhetta
Vuoraa korkeareunainen uunivuoka (20 x 30 cm) voipaperilla.
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Lisää maito ja sulatettu suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunivuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Jäähdytä ennen kuorrutuksen lisäämistä.
Keitä kuorrutteen kahvi ja jäähdytä. Sulata voi ja jäähdytä. Yhdistä kuhossa tomusokeri, kahvi, sulatettu voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä hetki ennen tarjoilua. Koristele rouhitulla suklaalla.
Leave a Reply