Mantelilla ja kardemummalla maustettu mustikkakakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 2 dl maitoa
- 4 dl jauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 5 dl mustikoita
- 50 g voita
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoja
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 25 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää maito ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja kaada mustikat taikinan päälle.
Sekoita murupäällisen ainekset keskenään ja ripottele kakun päälle.
Paista 180 asteessa 60 – 70 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Leave a Reply