• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Vadelmainen mantelikakku

Vadelmainen mantelikakku

29/07/2016 by Liisa Leave a Comment

151

Täyteläisessä mantelikakussa on sattumina reilusti rouhittua suklaata ja raikkaita vadelmia. Yksinkertainen kakku on helppo leipoa myös mökkikeittiössä kesäistä kahvihetkeä sulostuttamaan.

  • 150 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa
  • 100 g suklaata rouhittuna
  • 2,5 dl vadelmia

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaarouhe ja vadelmat ja sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, manteli, suklaa, vadelma

Previous Post: « Pienet persikka-vadelmapiiraat
Next Post: Vadelmainen Nutella-suklaakakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklaakuppikakut vaahtokarkkikuorrutuksella

Suklaakuppikakut kruunataan tahmealla ja makealla vaahtokarkkikuorrutuksella. 8 jättikokoista tai 12 normaalia kuppikakkua 100 g voita 2 dl ...

Read More »

Pähkinä-hedelmämysli

Pähkinäinen mysli maustetaan saksanpähkinöillä, kurpitsansiemenillä ja kuivatuilla aprikooseilla ja rusinoilla. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl ...

Read More »

Nektariinipiirakka

Kesän makeista nektariineista syntyy ihana piirakka, joka maustetaan ripauksella kanelia. Piirakka saa veikeän ilmeen kun sen kansi rakennetaan ...

Read More »

Browniet minttukuorrutuksella

Kuorruta browniet raikkaalla tuoreesta mintusta valmistetulla kreemillä. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 ...

Read More »

Maapähkinävoibrookies

Makeansuolainen maapähkinävoikeksitaikina ja täyteläinen suklaabrownie ovat täydellinen makupari. 12 palaa Tee ensin cookietaikina. 100 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress