
Tässä ihanassa piirakassa yhdistyvät raikkaat aprikoosit ja kermainen ranskankermatäyte.
piirakkataikina:
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
täyte:
- 6 aprikoosia
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
Tee ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kulhossa munat, ranskankerma ja sokeri. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Halkaise aprikoosit ja poista niistä kivet. Asettele aprikoosit täytteen päälle halkaisupinta ylöspäin.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply