Vaahterasiirapilla maustetuissa donitseissa on sattumina reilusti rouhittuja pekaanipähkinöitä.
12 kappaletta
- 50 g pekaanipähkinöitä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl vaahterasiirappia
- 1 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
Paahda pekaanipähkinöitä muutama minuutti kuumalla kuivalla pannulla. Sekoittele pähkinöitä ja varo, etteivät ne pääse palamaan. Anna pähkinöiden jäähtyä ja rouhi ne sitten terävällä veitsellä.
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita. Lisää viimeiseksi puolet rouhituista pekaanipähkinöistä ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoasta.
Leave a Reply