• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Pekaani-vaahterasiirappidonitsit

Pekaani-vaahterasiirappidonitsit

06/02/2019 by Liisa Leave a Comment

img_7571

Vaahterasiirapilla maustetuissa donitseissa on sattumina reilusti rouhittuja pekaanipähkinöitä.

12 kappaletta

  • 50 g pekaanipähkinöitä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita

Paahda pekaanipähkinöitä muutama minuutti kuumalla kuivalla pannulla. Sekoittele pähkinöitä ja varo, etteivät ne pääse palamaan. Anna pähkinöiden jäähtyä ja rouhi ne sitten terävällä veitsellä.

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita. Lisää viimeiseksi puolet rouhituista pekaanipähkinöistä ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 12 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irrota ne sitten vuoasta.

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, pähkinä, vaahterasiirappi

Previous Post: « Pähkinäinen keikauskakku
Next Post: Vadelmaiset ystävänpäiväleivokset »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Maapähkinävoijuustokakku

Kruunaa suolaisenmakea maapähkinävoijuustokakku tummasta suklaasta valmistetulla kuorrutuksella. pohja: 200 g Digestive-keksejä100 g voita2 rkl ...

Read More »

Vadelmaiset viipalepikkuleivät

Ihanat vadelmaiset viipalepikkuleivät syntyvät nopeasti ja helposti myös aloittelevalta leipurilta. Makeat keksit viipyvät uunissa vain sen aikaa, ...

Read More »

Sitkeät kanelikeksit

Ihanan sitkeät keksit maistuvat reilusti kanelilta. 100 g voita 1 dl sokeria 1 dl vaaleaa siirappia 2,5 dl jauhoja 2 tl kanelia 0,5 tl ...

Read More »

Vadelmaiset ystävänpäiväleivokset

Leivo ystävänpäiväksi makeita vadelmaisia leivoksia. Noin 12 kappaletta 150 g voita1 dl fariinisokeria1 dl sokeria2 munaa3 dl vehnäjauhoja1 dl ...

Read More »

Lakritsitryffelit

Täyteläiset suklaatryffelit saavat potkua kun ne pyöritellään lakritsijauheessa. n. 30 kpl 2 dl kermaa 250 g tummaa suklaata 25 g ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress