Mausteinen kurpitsapiirakka tarjoillaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
- 100 g voita
- 3 dl jauhoja
- 1 rkl sokeria
- 3 – 4 rkl kylmää vettä
- 4 dl kurpitsasosetta
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
- 2 tl kanelia
- 1 tl muskottipähkinää
- 0,5 tl inkivääriä
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl kermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Suojaa irtopohjainen piirakkavuoka leivinpaperilla tai voitele tavallinen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kurpitsasose, fariinisokeri ja siirappi kulhossa. Lisää mausteet. Lisää munat ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada kurpitsaseos piirakkavuokaan.
Paista 175 asteessa 60 minuuttia.
Tarjoile piirakka jäähtyneenä vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Leave a Reply