Kuorruta kirsikkakuppikakut makealla vaniljaisella sokerikreemillä ja lisää jokaisen kuppikakun päälle koristeiksi kirsikka.
12 kappaletta
kuppikakut:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g kirsikoita
kuorrute:
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljauutetta
koristeeksi:
- 12 kirsikkaa
Poista kirsikoista kivet ja leikkaa jokainen kirsikka neljään osaan. 250 g kirsikoita tulee noin 2,5 dl pilkottuja kirsikoita.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kirsikat ja kääntele ne taikinan sekaan.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi vaniljauute ja vatkaa kuorrutetta vielä hetki.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kirsikoilla.
Leave a Reply