
Leivo mehukkaista aprikooseista helppo mutta näyttävä galette.
taikina:
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl sokeria
- 125 g suolatonta voita
- 3 – 4 rkl kylmää vettä
täyte:
- 500 g aprikooseja
- 1 rkl sokeria
- 1 muna voiteluun
Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa.
Kaulitse taikinasta halkaisijaltaan n. 30 cm kokoinen levy ja nosta taikinalevy leivinpaperilla suojatulle pelille.
Poista aprikooseista kivet ja leikkaa ne siivuiksi. Asettele aprikoosisiivut taikinan päälle niin, että niiden ulkopuolelle jää noin 2 sentin kaistale taikinaa. Ripottele aprikoosien päälle sokeria. Käännä taikinan reunat aprikoosiviipaleiden päälle ja voitele reunat kananmunalla
Paista 200 asteessa 40 minuuttia ja jäähdytä ennen tarjoilua.
Leave a Reply