Vadelmapiirakan kermainen täyte on suussa sulavan pehmeä.
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 5 dl vadelmia
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1,5 dl sokeria
- 150 g ranskankermaa
- 2 dl kermaa
- 3 munaa
Suojaa irtopohjainen piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele vadelmat pohjan päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vadelmien päälle.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.
Leave a Reply