Syksyinen piirakka saa täytteekseen kirpeitä puolukoita.
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 5 dl puolukoita
- 150 g ranskankermaa
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä puolukat piirakkapohjan päälle
Sekoita kulhossa ranskankerma, muna ja sokeri. Kaada seos puolukoiden päälle vuokaan ja sekoittele se puolukoiden joukkoon.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply