Söpöt minidonitsit maustetaan pääsiäisen kunniaksi sitruunalla.
12 kappaletta
- 1,25 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl piimää
- 1 keltuainen
- 1 rkl sulatettua voita
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1,5 dl tomusokeria
- n. 1 rkl sitruunamehua
- pari tippaa keltaista elintarvikeväriä
- strösseleitä
Voitele minidonitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa minidonitsipellin koloihin.
Paista 220 asteessa noin 5 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri keskenään. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ritilän päälle. Anna kuorrutuksen kuivua pieni hetki ja kasta donitsin sitten uudestaan. Koristele halutessasi strösseleillä.
Leave a Reply