Hieman pähkinäiseltä maistuvat spelttikuppikakut kruunataan ihanalla tuorejuustokuorrutuksella.
8 kappaletta
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl spelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 100 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa lopuksi kuorrutus tasaiseksi.
Laita kuorrutus pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Kanelitytön kakkuparatiisi says
Herkulliselta näyttää ja kuulostaa! ♥
Liisa says
Kiitos! 😊