Täyteläisen banaani-mascarponekakun pohjaksi leivotaan makea banaanikakku ja sen päälle lisätään reilu kerros ihanaa vaniljalla maustettua mascarponejuustokakkua.
- 100 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 2 banaania
- 3 dl jauhoja
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 250 g mascarponea
- 2 dl kermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 vaniljatanko
- banaanilastuja koristeeksi
Leivo ensin banaanikakku.
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa 30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja irroita se sitten vuoastaan.
Pese kakkuvuoka ja laita banaanikakku takaisin vuokaan.
Valmista sitten mascarponetäyte. Avaa vaniljatanko terävällä veitsellä ja kaavi siitä siemenet. Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa ne paksuksi vaahdoksi. Kaada seos kakkuvuokaan banaanikakun päälle.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoastaan ja nosta se tarjoiluastialle.
Koristele kakku banaanilastuilla.
Leave a Reply