Makea kinderpiirakka maistuu pääsiäisenä (tai oikeastaan ihan milloin vain!). Piirakka saa kuorrutteekseen vaniljaista sokerikreemiä ja makeaa maitosuklaata ja se viimeistellään valkosuklaaraidoilla. Leikkaa tarjolle pieniksi palasiksi, tätä tuhtia herkkua riittää jo ihan pieni palanen.
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 5 dl jauhoja
- 100 g suklaata
- 2 dl maitoa
- 200 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 100 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl vettä
- 200 g maitosuklaata
- 25 g voita
- 50 g valkosuklaata
Vuoraa korkeareunainen uunivuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunivuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Jäähdytä piirakkapohja.
Valmista sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi.
Levitä sokerikreemi piirakkapohjan päälle palettiveitsellä. Laita piirakka jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja sekoita tasaiseksi.
Ota piirakka jääkaapista ja levitä suklaa piirakan päälle.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita valkosuklaa pursotuspussiin ja pursota suklaata piirakan päälle raidoiksi.
Anna suklaakuorrutuksen kovettua hetki ja leikkaa piirakka sitten palasiksi.
Leave a Reply