Aikaan ennen sokerimassaa ja nakukakkuja juhlapöydän kunkku oli ehdottomasti kermakakku. Kesällä tämä ihana herkku kuorrutettiin mansikoilla tai muilla tuoreilla marjoilla ja talvella kakun päälle pääsivät mitkäs muutkaan kuin sokeriliemessä säilötyt persikanpuolikkaat. Kakku kostutettiin appelsiinilimulla ja täytteeksi tuli tietenkin kotitekoista marjahilloa. Raikas kermakakku maistuu hyvätä vielä tänäkin päivänä, kokeile vaikka!
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl appelsiinilimua
- 2 dl vadelmahilloa
- 4 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tlk persikoita sokeriliemessä
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 22 cm).
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa 60 – 70 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kostuta se appelsiinilimulla. Levitä päälle vadelmahilloa. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta se sekä levitä päälle hilloa. Lisää vielä kolmas kakkupohja ja kostuta se.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille.
Leikkaa persikat lohkoiksi ja asettele ne kakun päälle.
Leave a Reply