Alkukesästä pihoilla ja pellonreunoilla kasvaa runsaasti keto-orvokkeja, jotka syötävinä kukkina sopivat hyvin leivonnaisten koristeluun. Nämä suloiset vaalean violetilla kuorrutteella kuorrutetut donitsit kruunataan hennoilla orvokin kukilla. Lisää orvokit donitsien päälle vasta juuri ennen tarjoilua, etteivät ne ehdi lakastua.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 4 dl tomusokeria
- 4 rkl valkuaista (n. 2 munaa)
- punaista ja sinistä elintarvikeväriä
- orvokkeja koristeeksi
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Värjää kuorrute elintarvikeväreillä vaalean violetiksi. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen.
Huuhtele ja kuivaa orvokit ja koristele donitsit kukilla.
Siiri Kiviharju says
Niin kauniita! Tällaisia olisi ihana tehdä kesäjuhliin tai vapuksi!!
Liisa says
Kiitos, Siiri!