Reilusti kanelinen omenamysli.
- 1 dl auringonkukkaöljyä
- 1 dl vaalea siirappia
- 0,5 dl hunajaa
- 300 g ruishiutaleita
- 200 g ohrahiutaleita
- 4 tl kanelia
- 3 dl kuivattuja omenoita
- 2 dl rusinoita
Mittaa auringonkukkaöljy, siirappi ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ruis- ja ohrahiutaleet ja kaneli kulhossa ja kaada ne leivinpaperilla suojatulle pellille. Kaada öljyseos hiutaleiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita välillä, jotta seos paistuu tasaisesti eikä pääse palamaan.
Sekoita jäähtyneeseen mysliseokseen omenat ja rusinat.
Mysli säilyy ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin kuukauden. Tarjoa maidon tai maustamattoman jugurtin kanssa.
Leave a Reply