• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Orvokeilla koristellut donitsit

Orvokeilla koristellut donitsit

03/06/2015 by Liisa 2 Comments

011 (4)

Alkukesästä pihoilla ja pellonreunoilla kasvaa runsaasti keto-orvokkeja, jotka syötävinä kukkina sopivat hyvin leivonnaisten koristeluun. Nämä suloiset vaalean violetilla kuorrutteella kuorrutetut donitsit kruunataan hennoilla orvokin kukilla. Lisää orvokit donitsien päälle vasta juuri ennen tarjoilua, etteivät ne ehdi lakastua.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl valkuaista (n. 2 munaa)
  • punaista ja sinistä elintarvikeväriä
  • orvokkeja koristeeksi

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Värjää kuorrute elintarvikeväreillä vaalean violetiksi. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen.

Huuhtele ja kuivaa orvokit ja koristele donitsit kukilla.

052 (6)

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi

Previous Post: « Raparperimurupiirakka
Next Post: Mehevä raparperipiirakka »

Reader Interactions

Comments

  1. Siiri Kiviharju says

    20/12/2017 at 9:22 pm

    Niin kauniita! Tällaisia olisi ihana tehdä kesäjuhliin tai vapuksi!!

    Reply
    • Liisa says

      21/12/2017 at 9:04 pm

      Kiitos, Siiri!

      Reply

Leave a Reply to Siiri Kiviharju Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Jäätelökakku

Suklainen kakkupohja täytetään ihanalla vaniljajäätelöllä. Kakun voi tehdä reilusti etukäteen, sillä se säilyy pakastimessa hyvänä noin ...

Read More »

Suklaasuun synttärikakku

Synttärikakku leivotaan sankarin toiveiden mukaan: suklaakakku, joka täytetään suklaalla ja kuorrutetaan suklaalla. 250 g suklaata 200 g ...

Read More »

Pienet omenapiirakat

Mausta pienet omenapiirakat tuoksuvalla kanelilla ja tarjoa ne vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. 6 kpl piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 ...

Read More »

Hyvää joulua!

Hyvää ja herkullista joulua! Parhaiden piparkakkujen resepti löytyy blogini arkistoista täältä. ...

Read More »

Kahdeksanvuotiaan kakku

Kahdeksanvuotiaan synttärikakku leivotaan tietysti kahdeksikon muotoon. Suklainen kakku kuorrutetaan suklaakreemillä ja koristellaan ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress