Mehukas appelsiinikakku koristellaan karamellisoiduilla appelsiiniviipaleilla.
- 2 appelsiinia
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 150 g voita
- 3 dl sokeria
- 2 rkl raastettua appelsiinin kuorta (2 appelsiinia)
- 3 munaa
- 2 dl appelsiinisiirappia
- 6 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl pomeranssinkuorta
Pese appelsiinit huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiiniviipaleet ja keitä kymmenen minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle jäähtymään. Säästä appelsiinisiirappi kakkutaikinaan.
Suojaa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla (noin 20 x 30 cm).
Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niistä kuori.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen. Lisää raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja appelsiinisiirappia. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja asettele taikinan päälle appelsiiniviipaleet. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja nosta se sitten varovasti tarjoiluastialle.
Leave a Reply