Näissä muhkeissa donitseissa maistuu reilusti sekä suklaa että pekaanipähkinä. Pekaanipähkinöitä lisätään taikinaan ja lisäksi niitä ripotellaan tumman suklaakuorrutteen päälle. Paahda pähkinöitä kuumalla pannulla ennen taikinaan lisäämistä, jotta niiden mausta tulee vahvempi.
12 kappaletta
- 60 g pekaanipähkinöitä
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 250 g tummaa suklaata
Paahda pekaanipähkinöitä muutama minuutti kuumalla kuivalla pannulla. Sekoittele pähkinöitä ja varo, etteivät ne pääse palamaan. Anna pähkinöiden jäähtyä ja rouhi ne sitten terävällä veitsellä. Puolet pähkinöistä lisätään taikinaan ja puolet käytetään donitsien koristeluun.
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita. Lisää viimeiseksi puolet rouhituista pekaanipähkinöistä ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta donitsit yksi kerrallaan suklaaseen ja nosta ritilän päälle. Anna kuorrutuksen kuivua pieni hetki ja kasta donitsin sitten uudestaan.
Koristele rouhituilla pekaanipähkinöillä.
Leave a Reply