
Täytä pienet amerikkalaistyyliset omenapiiraat kanelilla ja muskotilla maustetuilla omenoilla. Tarjoa piiraat vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
12 kappaletta
Piirakkataikina:
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 150 g voita
- 3-4 rkl vettä
Täyte:
- 4 omenaa
- 0,5 dl sokeria
- 1,5 tl kanelia
- 0,5 tl muskottia
- 1 rkl vettä
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Valmista täyte. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot, sokeri, mausteet ja vesi kattilaan ja keitä niitä pienellä teholla noin viisi minuuttia.
Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Lusikoi täyte piirakoihin.
Jaa loput taikinasta 12 osaan. Pyörittele taikina palloiksi, litistä pallot ja asettele taikinakuoreksi piirakoiden päälle. Viillä terävällä veitsellä taikinakuoriin ristikkäiset viillot.
Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä pellillä ja nostele jäähtyneet piirakat varovasti kolosistaan esimerkiksi haarukan avulla.
Leave a Reply