• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Omenagalette

Omenagalette

11/09/2019 by Liisa Leave a Comment

Leivo kotimaisista omenista ihana kanelilla maustettu galette.

Taikina:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 125 g suolatonta voita
  • 3 – 4 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 3 – 4 pientä omenaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. 

Kaulitse taikinasta noin 20 x 30 cm kokoinen levy ja nosta taikinalevy leivinpaperilla suojatulle pelille.

Poita omenoista siemenkota ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Asettele omenasiivut taikinan päälle niin, että niiden ulkopuolelle jää noin 2 sentin kaistale taikinaa. Ripottele omenoitten päälle kanelia ja fariinisokeria. Käännä taikinan reunat omenaviipaleiden päälle.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

Tarjoile galette lämpimänä hyvän vaniljajäätelön kanssa.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: galette, omena, piirakka

Previous Post: « Browniet minttukuorrutuksella
Next Post: Pienet omenapiiraat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kermainen puolukkapiirakka

Syksyinen piirakka saa täytteekseen kirpeitä puolukoita. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g voita 2 – 3 rkl vettä ...

Read More »

Maapähkinävoibrookies

Makeansuolainen maapähkinävoikeksitaikina ja täyteläinen suklaabrownie ovat täydellinen makupari. 12 palaa Tee ensin cookietaikina. 100 ...

Read More »

Browniet

Reilusti suklaiset browniet ovat parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä. 150 g voita 1 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 0,5 dl ...

Read More »

Vadelmainen murupiiras

Kruunaa kesäinen vadelmapiiras rouskuvalla murupäällysteellä. piirastaikina: 150 g voita2 dl sokeria2 munaa2,5 dl vehnäjauhoja1 dl ...

Read More »

Jouluinen bostonkakku

Jouluinen bostonkakku täytetään makealla taatelilla. 250 g taateleita 1,5 dl sokeria 1 dl vettä 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress