
Leivo kotimaisista omenista ihana kanelilla maustettu galette.
Taikina:
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl spelttijauhoja
- 0,5 dl sokeria
- 125 g suolatonta voita
- 3 – 4 rkl kylmää vettä
Täyte:
- 3 – 4 pientä omenaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa.
Kaulitse taikinasta noin 20 x 30 cm kokoinen levy ja nosta taikinalevy leivinpaperilla suojatulle pelille.
Poita omenoista siemenkota ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Asettele omenasiivut taikinan päälle niin, että niiden ulkopuolelle jää noin 2 sentin kaistale taikinaa. Ripottele omenoitten päälle kanelia ja fariinisokeria. Käännä taikinan reunat omenaviipaleiden päälle.
Paista 200 asteessa 40 minuuttia.
Tarjoile galette lämpimänä hyvän vaniljajäätelön kanssa.
Leave a Reply