
Kuorruta kanelilla maustetut kuppikakut makealla valkosuklaakuorrutuksella.
12 kappaletta
kuppikakut:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 2 tl kanelia
- 0,5 tl leivinjauhetta
kuorrutus:
- 100 g valkosuklaata
- 150 g voita
- 2,5 dl tomusokeria
koristeeksi:
- kullanvärisiä pyöreitä karkkeja
- strösseleitä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä kokonaan ennen kuorrutamista.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Koristele kullanvärisillä karkeilla ja strösseleillä.
Leave a Reply