
Leivo perinteinen taatelikakku vaihteeksi kuppikakkujen muotoon.
20 kappaletta
kuppikakut:
- 250 g taateleita
- 3 dl vettä
- 200 g voita
- 3 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl vahvaa kahvia
- 1 dl siirappia
- 3 dl jauhoja
- 1 tl kaneli
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
kuorrute:
- 3 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
koristeeksi:
- kanelia
Keitä taateleita ja vettä noin kymmenen minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt kahvi ja siirappi sekä taatelisose.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Laita muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista kuppikakkuja 180 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
Lusikoi kermavaahto pursotinpussiin ja pursota se kuppikakkujen päälle. Ripottele kermavaahdon päälle kanelia.
This looks really yummy.
Thanks! 😊