• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Taatelikuppikakut

Taatelikuppikakut

04/12/2019 by Liisa 2 Comments

Leivo perinteinen taatelikakku vaihteeksi kuppikakkujen muotoon.

20 kappaletta

kuppikakut:

  • 250 g taateleita
  • 3 dl vettä
  • 200 g voita
  • 3 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1 dl siirappia
  • 3 dl jauhoja
  • 1 tl kaneli
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta

kuorrute:

  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria

koristeeksi:

  • kanelia

Keitä taateleita ja vettä noin kymmenen minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt kahvi ja siirappi sekä taatelisose.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Laita muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista kuppikakkuja 180 asteessa 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.

Lusikoi kermavaahto pursotinpussiin ja pursota se kuppikakkujen päälle. Ripottele kermavaahdon päälle kanelia.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, taateli

Previous Post: « Kanelikuppikakut valkosuklaakuorrutuksella
Next Post: Piparkakkubrownie »

Reader Interactions

Comments

  1. NiftyRecipe says

    09/12/2019 at 4:06 pm

    This looks really yummy.

    Reply
    • Liisa says

      11/12/2019 at 5:58 pm

      Thanks! 😊

      Reply

Leave a Reply to NiftyRecipe Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Omenapaistos

Omenapaistos maistuu vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. 10 pientä omenaa 0,5 dl siirappia 100 g voita 1 dl sokeria 3 dl ...

Read More »

Suklaakuorrutetut donitsit

Kuorruta makeat donitsit täyteläisellä suklaalla ja koristele ne suklaastösseleillä. 12 kappaletta donitsit: 3,5 dl vehnäjauhoja1,5 dl ...

Read More »

Nutella-puustit

Herkulliset Nutellalla täytetyt puustit ovat parhaimmillaan vielä vähän lämpiminä. n. 30 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti ...

Read More »

Banaanimysli

Banaanimysli maustetaan hasselpähkinöillä ja kookoshiutaleilla. 1 dl auringonkukkaöljyä  1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 250 g ...

Read More »

Porkkanakääretorttu

Leivo perinteinen porkkanakakku kääretortun muotoon. Taikinaan lisätään reilusti tuoksuvia mausteita ja rouskuvia hasselpähkinöitä. Täyteläinen ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress