Leivo perinteinen porkkanakakku kääretortun muotoon. Taikinaan lisätään reilusti tuoksuvia mausteita ja rouskuvia hasselpähkinöitä. Täyteläinen tuorejuustotäyte kruunaa kokonaisuuden.
- 3 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 100 g voita sulatettuna
- 2,5 dl porkkanaraastetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl muskottipähkinää
- 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
- 100 g voita
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä hasselpähkinärouheen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 220 asteessa 10 minuuttia.
Anna kakkulevy jäähtyä. Levitä työpöydälle leivinpaperia ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa kääretorttulevy leivinpaperin päälle.
Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa lopuksi täyte tasaiseksi.
Levitä täyte tasaisesti kääretorttulevyn päälle ja kääri levy varovasti tiiviille rullalle.
Nosta kääretorttu jääkaappiin vetäytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Leave a Reply