• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Suklaatäytekeksit

Suklaatäytekeksit

03/04/2013 by Liisa Leave a Comment

Suklaakeksit täytetään herkullisella suklaakreemillä.

Noin 30 kappaletta.

  • 150g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl maitoa
  • 250 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 50 g huoneenlämpöistä voita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä se jääkaappiin tunniksi jähmettymään.

Jauhota työpöytä ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Ota taikinasta muotilla keksejä ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Valmista täytteen suklaakreemi: Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Jätä kreemi jähmettymään huoneenlämpöön tai siirrä se jääkaappiin, jolloin se jähmettyy nopeammin. Jos kreemi ehtii jähmettyä liikaa voit lämmittää sitä vähän mikrossa.

Nosta puolet keskeistä nurin päin työpöydälle. Pursota kekseille suklaakreemiä ja nosta toiset puolikkaat keksien päälle.

Säilytä keksejä jääkaapissa.

 

Filed Under: Keksi, Suklaa Tagged With: suklaa, suklaakeksi, täytekeksi

Previous Post: « Aprikoosimysli
Next Post: Suklaamurujäätelö »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Hummingbird-kuppikakut

Hummingbird-kakku eli kolibrikakku eli banaani-ananas-kookoskakku on amerikkalainen tuorejuustokuorrutteella kruunattu mehevä herkku. Kakun voi leipoa ...

Read More »

Suklaatäytekakku rengasvuoassa

Hauskannäköinen suklaatäytekakku leivotaan rengasvuoassa ja koristellaan värikkäillä suklaarakeilla. 4 munaa 3 dl sokeria 150 g suklaata 200 ...

Read More »

Värikkäät valkosuklaatryffelit

Ihanat valkosuklaatryffelit on helppo valmistaa ja voit valita koristeeksi juhlan teemaan sopivan värisiä strösseleitä! n. 20 kappaletta 1 dl ...

Read More »

Appelsiini-suklaatiikeri

Leivo kahvipöytään herkullinen appelsiinin ja suklaan makuinen tiikerikakku. Appelsiinitaikina: 100 g voita1,5 dl sokeria2 munaa1 appelsiinin ...

Read More »

Mustikkadonitsit

Makoisat kardemummalla maustetut mustikkadonitsit syntyvät käden käänteessä. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sokeria 1 tl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress