Helmikuussa leivotaan runebergintorttuja.
10 kappaletta
- 250 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- 4 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl piparkakunmuruja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 2 dl maitoa
- 5 tippaa karvasmanteliaromia
- 1 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl rommiaromia
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- 1 dl vadelmahilloa
Voitele ja korppujauhota runebergintorttuvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina vuoan koloihin niin, että ne täyttyvät vain 2/3.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele torttuihin reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta ne rommilla maustetulla vedellä.
Nosta jäähtyneet tortut vuoasta tarjoiluastialle. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Pursota kuorrutetta torttujen reunoille ja levitä keskelle vadelmahilloa.
Leave a Reply