• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Runebergintortut

Runebergintortut

30/01/2014 by Liisa Leave a Comment

054 (4)

Helmikuussa leivotaan runebergintorttuja.

10 kappaletta

  • 250 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl piparkakunmuruja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 dl maitoa
  • 5 tippaa karvasmanteliaromia
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl rommiaromia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl vadelmahilloa

Voitele ja korppujauhota runebergintorttuvuoka.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi  kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina vuoan koloihin niin, että ne täyttyvät vain 2/3.

Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele torttuihin reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta ne rommilla maustetulla vedellä.

Nosta jäähtyneet tortut vuoasta tarjoiluastialle. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Pursota kuorrutetta torttujen reunoille ja levitä keskelle vadelmahilloa.

017 (3)

020 (4)

 

Filed Under: Kakku Tagged With: leivos

Previous Post: « Mansikkainen rocky road
Next Post: Sitruunaiset spelttimuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Retrokakku

Aikaan ennen sokerimassaa ja nakukakkuja juhlapöydän kunkku oli ehdottomasti kermakakku. Kesällä tämä ihana herkku kuorrutettiin mansikoilla tai ...

Read More »

Lemon curdilla ja marjoilla täytetyt piiraat

Pienet piiraat täytetään ihanalla lemon curdilla ja tuoreilla karhunvatukoilla ja pensasmustikoilla. Viimeistele piiraat sitruunamelissan lehdillä ja ...

Read More »

Pienet mutakakut

Mutakakun voi leipoa myös pieniksi annoskakuiksi muffinssivuoissa. 12 kappaletta 200 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 ...

Read More »

Pienet vadelmapitkot

Pienet pullapitkot täytetään vadelmamarmeladilla. 12 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl sokeria 1 muna ...

Read More »

Appelsiinikuppikakut Nutella-kuorrutuksella

Kruunaa makeat appelsiinimarmeladilla maustetut kuppikakut ihanalla Nutella-kuorrutuksella. 12 kappaletta Kuppikakut: 100 g voita2 dl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress