Kirsikkadonitsit maustetaan ripauksella kanelia. Donitseissa kannattaa käyttää aitoa ceyloninkanelia, sen kukkaiset sävyt sopivat hyvin yhteen kirsikoiden kanssa.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl kanelia
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 dl pilkottuja kirsikoita
Poista kirsikoista kivet ja pilko ne pieniksi paloiksi.
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä kirsikat. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Leave a Reply