
Raikkaan mustikkapiirakan täytteessä maistuu ihana lemon curd.
Piirakkapohja:
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
Täyte:
- 3 munaa
- 2 dl kermaa
- 1,5 dl lemon curdia
- 0,5 dl sokeria
- 200 g pensasmustikoita
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Sekoita kulhossa munat, kerma, lemon curd ja sokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Ripottele mustikat täyteen päälle.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilua.
Leave a Reply