Reilusti maapähkinävoilta maistuvat kuppikakut kuorrutetaan tuhdilla suklaakuorrutuksella. Käytä kuppikakkuihin karkeaa maapähkinävoita niin saat niihin mukavasti rouskuvan rakenteen.
10 kappaletta
- 50 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 150 g maapähkinävoita
- 2 munaa
- 3 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 100 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja maapähknävoi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Leave a Reply