Pienet kurpitsapiiraat maustetaan syksyisen lämpimillä mausteilla: kanelilla, muskotilla, inkiväärillä ja neilikalla.
Kurpitsasosetta on helppo valmistaa itse, mutta voit ostaa sitä myös valmiina kaupasta. Katso kurpitsasoseen ohje täältä.
12 kappaletta
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 2,5 dl kurpitsasosetta
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl muskottipähkinää
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl neilikkaa
- 1 muna
- 1 dl kermaa
- 1 dl kermaa
- 1tl sokeria
- kanelia
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Voitele ja korppujauhota muffinssipellin kolot.
Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Sekoita kurpitsasose, fariinisokeri ja siirappi kulhossa. Lisää mausteet. Lisää muna ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi täyte piiraspohjiin.
Paista 180 asteessa 30 minuuttia.
Anna piiraiden jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti vuoasta terävän veitsen avulla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Pursota jokaisen piiraan päälle kermavaahtoa koristeeksi. Ripottele kermavaahdon päälle hieman kanelia.
Leave a Reply