
Kesäiset browniet kuorrutetaan ihanan makealla kirsikkakreemillä.
Browniet:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 200 g sulatettua suklaata
- 1 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 litraa kirsikoita
Kuorrute:
- 0,5 litraa kirsikoita
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- 150 g suolatonta voita
- 3 dl tomusokeria
Tarvitset yhteensä litran kirsikoita, puolet käytetään brownie-taikinaan ja puolet kuorrutteeseen. Poista kirsikoista kivet.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kirsikat ja kääntele ne taikinan sekaan.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 160 asteessa noin 60 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Anna brownien jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Laita loput kirsikat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrutus tasaiseksi. Lisää noin puolet kirsikoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput kirsikat ja kääntele ne kuorrutteen joukkoon.
Lusikoi kuorrute brownien päälle ja levitä tasaiseksi palettiveitsellä.
Leave a Reply