• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kirsikka-browniet

Kirsikka-browniet

24/07/2019 by Liisa Leave a Comment

Kesäiset browniet kuorrutetaan ihanan makealla kirsikkakreemillä.

Browniet:

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl siirappia
  • 3 munaa
  • 200 g sulatettua suklaata
  • 1 dl jauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 litraa kirsikoita

Kuorrute:

  • 0,5 litraa kirsikoita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 150 g suolatonta voita
  • 3 dl tomusokeria

Tarvitset yhteensä litran kirsikoita, puolet käytetään brownie-taikinaan ja puolet kuorrutteeseen. Poista kirsikoista kivet.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri  ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kirsikat ja kääntele ne taikinan sekaan.

Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista 160 asteessa noin 60 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.

Anna brownien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Laita loput kirsikat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrutus tasaiseksi. Lisää noin puolet kirsikoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput kirsikat ja kääntele ne kuorrutteen joukkoon.

Lusikoi kuorrute brownien päälle ja levitä tasaiseksi palettiveitsellä.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: brownie, kirsikka

Previous Post: « Sitruunainen mustikkapiirakka
Next Post: Mustikka-kardemummamuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Suklaacookiet grillissä

Suklaacookiet syntyvät helposti myös mökillä, kun paistat ne kuumassa grillissä. noin 15 kappaletta 100 g huoneenlämpöistä voita1,5 dl ...

Read More »

Suklaakuppikakut kirsikkakuorrutuksella

Täyteläiset suklaakuppikakut kuorrutetaan makealla kirsikkaisella kuorrutuksella. 12 kappaletta 150 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 ...

Read More »

Banaani-suklaadonitsit

Leivo ylikypsistä banaaneista helppoja ja herkullisia banaani-suklaadonitseja. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1,25 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta ...

Read More »

Minidonitseilla koristellut kuppikakut

Vapun kunniaksi kuppikakut koristellaan minidonitseilla. 12 kappaletta Valmista ensin kuppikakut. 150 g voita 1,5 dl sokeria 2 ...

Read More »

Pieni mansikkatäytekakku

Pieni mansikkatäytekakku perinteisen täytekakun ystävälle. 3 munaa 2 dl ruokosokeria 100 g sulatettua voita 150 g ranskankermaa 2,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress