Pullarinkelit täytetään korvapuusteista tutulla kaneli-sokeriseoksella.
Noin 25 kappaletta
- 1/2 litraa punaista maitoa
- 1 paketti hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1,5 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13 – 15 dl jauhoja
- 200 g voita
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kanelia
- kananmuna voiteluun
- raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm). Voitele levy ja ripottele päälle kaneli-sokeriseos. Taita levy kahtia pitkät sivut vastakkain ja leikkaa levy terävällä veitsellä noin kahden sentin levyisiksi suikaleiksi. Kieritä jokainen suikale kierteelle ja pyöräytä rinkeliksi. Nosta rinkelit leivinpaperilla suojatulle pellille ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele rinkelit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Leave a Reply