Mehevän suklaakakun täytteeseen lisätään mustaherukkahilloa. Äitienpäivän kunniaksi kakun päälle pursotetaan suklainen sydän.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g suklaata
- 100 g voita
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g suolatonta voita
- 3 dl mustaherukkahilloa
- 250 g suklaata
- 50 g voita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 18 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.
Valmista täyte. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hyytyä hetki huoneenlämmössä ja sekoita joukkoon sitten mustaherukkahillo.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja laita sen ympärille kakkurengas tai irtopohjavuoan rengas. Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta päälle toinen kakkupohja. Lisää samalla tavalla vielä viimeinen kakkupohja. Nosta kakku jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi vetäytymään.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä hetken ja levitä sitten kakun päälle ja reunoille. Säästä vähän kuorrutusta kakun koristelua varten. Lusikoi säästetty suklaa pakastepussiin, leikkaa kulmaan reikä ja pursota suklaasta sydänkuvio kakun päälle.
Leave a Reply