• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mustaherukkainen suklaakakku

Mustaherukkainen suklaakakku

05/05/2015 by Liisa Leave a Comment

116 (2)

Mehevän suklaakakun täytteeseen lisätään mustaherukkahilloa. Äitienpäivän kunniaksi kakun päälle pursotetaan suklainen sydän.

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g suklaata
  • 100 g voita
  • 2,5 dl jauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa
  • 250 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 50 g suolatonta voita
  • 3 dl mustaherukkahilloa
  • 250 g suklaata
  • 50 g voita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 18 cm).

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50 minuuttia.

Valmista täyte. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hyytyä hetki huoneenlämmössä ja sekoita joukkoon sitten mustaherukkahillo.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja laita sen ympärille kakkurengas tai irtopohjavuoan rengas. Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta päälle toinen kakkupohja. Lisää samalla tavalla vielä viimeinen kakkupohja. Nosta kakku jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi  vetäytymään.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä hetken ja levitä sitten kakun päälle ja reunoille. Säästä vähän kuorrutusta kakun koristelua varten. Lusikoi säästetty suklaa pakastepussiin, leikkaa kulmaan reikä ja pursota suklaasta sydänkuvio kakun päälle.

149

202

 

Filed Under: Kakku, Suklaa Tagged With: mustaherukka, suklaa, suklaakakku, täytekakku

Previous Post: « Vappudonitsit
Next Post: Mansikkaiset donitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mansikkaiset blondiet

Intiaanisokeri antaa mansikkaisille blondieille ihanan karamellimaisen maun. 300 g mansikoita   200 g voita 2,5 dl ...

Read More »

Runebergintortut

Helmikuussa leivotaan runebergintorttuja. 10 kappaletta 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 dl vehnäjauhoja 1 ...

Read More »

Pienet sitruunaiset pääsiäisleivokset

Sitruunaiset leivokset täytetään valkosuklaakreemillä ja koristellaan suklaarakeilla. 10 kappaletta 4 munaa 3 dl sokeria 150 g voita 1 tl ...

Read More »

Suklaapumpulan kuppikakut

Kuorruta täyteläiset suklaakuppikakut herkullisella suklaakuorrutuksella ja kruunaa herkut kourallisella suklaapumpuloita. 12 ...

Read More »

Vadelmaiset browniet

Herkullisten brownieitten taikinaan lisätään vähän Nutellaa ja herkku kruunataan makeankirpeillä vadelmilla. 200 g voita 2 dl fariinisokeria ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress