
Täytä syksyiset pullat ihanan kirpeällä puolukkasurvoksella.
noin 15 kappaletta
Pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
Täyte:
- 1 l puolukoita
- 1,5 dl sokeria tai maun mukaan
Voiteluun:
- 1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Paina kohonneiden pullien keskelle lasin avulla pyöreä syvennys.
Laita puolukat ja sokeri kulhoon, sekoita ja survo kevyesti.
Lusikoi puolukkasurvos pullien päälle.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Leave a Reply