Raidallinen suklaakakku on näyttävä herkku kahvipöydässä tai jälkiruokana.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 100 g voita
- 1 dl maitoa
- 2,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 50 g suklaata
- 100 g voita
- 1,5 dl maitoa
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g suolatonta voita
- 250 g suklaata
- 50 g suolatonta voita
Kakkua varten valmistetaan kaksi erillistä kakkupohjaa: vaniljalla maustettu vaalea kakkupohja sekä suklainen tumma kakkupohja.
Voitele ja korppujauhota kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 20 cm). Jos sinulla ei ole kahta samankokoista kakkuvuokaa, voit paistaa taikinan myös yhdessä vuoassa ja leikata valmiin kakkupohjan kahteen osaan.
Valmista ensin vaalea kakkutaikina. Vaahdota munat ja sokeri. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja lisää taikinaan. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista kakkuja 175 asteessa noin 15 minuutta.
Valmista sitten suklainen kakkutaikina. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista kakkuja 175 asteessa noin 15 minuutta.
Anna kakkupohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Valmista täyte. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku. Aseta ensimmäinen suklaakakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle täytettä. Lisää seuraavaksi vaalea kakkupohja ja levitä sen päälle täytettä. Lisää samalla tavalla kaksi muuta kakkupohjaa. Levitä vielä kakun päälle ohut kerros täytettä. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä hetken ja levitä sitten kakun päälle ja reunoille.
Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
joso says
Tuli tosi ihana ja maukas kakku <3 🙂
Liisa says
Kiva että maistui. 🙂