Leivo päärynöistä ihanan kermainen piirakka.
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 150 g voita
- 3-4 rkl vettä
- 3 päärynää
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Painele taikina vuoan (20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Leikkaa päärynät neljään osaan ja poista niistä kannat ja siemenkodat. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja asettele viipaleet vuokaan taikinan päälle.
Sekoita kulhossa kerma, muna ja sokerit. Kaada seos taikinan päälle vuokaan.
Paista 180 asteessa 40 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Ihan hirmu hauskan näköinen, kun nuo päärynät on “kokonaisina” tossa päällä! Varmasti tosi herkullista piirakkaa 🙂 Harvemmin tulee kyllä päärynöistä mitään leivottua, pitäis enemmän hyödyntää niitäkin.
Kiitos kommentista! Kannattaa kokeilla, päärynät sopii tosi hyvin leivontaan. 🙂