• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kermainen päärynäpiirakka

Kermainen päärynäpiirakka

12/09/2018 by Liisa 2 Comments

Leivo päärynöistä ihanan kermainen piirakka.

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g voita
  • 3-4 rkl vettä

 

  • 3 päärynää

 

  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Painele taikina vuoan (20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille.

Leikkaa päärynät neljään osaan ja poista niistä kannat ja siemenkodat. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja asettele viipaleet vuokaan taikinan päälle.

Sekoita kulhossa kerma, muna ja sokerit. Kaada seos taikinan päälle vuokaan.

Paista 180 asteessa 40 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: päärynä, piirakka

Previous Post: « Omenapiirakka murupäällisellä
Next Post: Porkkanakääretorttu »

Reader Interactions

Comments

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says

    13/09/2018 at 6:35 am

    Ihan hirmu hauskan näköinen, kun nuo päärynät on “kokonaisina” tossa päällä! Varmasti tosi herkullista piirakkaa 🙂 Harvemmin tulee kyllä päärynöistä mitään leivottua, pitäis enemmän hyödyntää niitäkin.

    Reply
    • Liisa says

      15/09/2018 at 9:26 am

      Kiitos kommentista! Kannattaa kokeilla, päärynät sopii tosi hyvin leivontaan. 🙂

      Reply

Leave a Reply to Kanelitytön kakkuparatiisi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Taatelikakku

Mehukas taatelikakku kuuluu joulun kahvipöytään. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta. 250 g ...

Read More »

Mustikka-vadelmamurumuffinssit

Tarjoa mehevät muffinssit vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. muffinssit: 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl maitoa3,5 dl jauhoja1 ...

Read More »

Kurpitsapiirakka

Mausteinen kurpitsapiirakka tarjoillaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. 100 g voita 3 dl jauhoja 1 rkl sokeria 3 - 4 rkl ...

Read More »

Hyydytetty mansikkarahkakakku

Kesän raikkain mansikkakakku on rahkasta ja mansikkasoseesta hyydyttämällä valmistettu kakku. Kakku syntyy helposti myös mökkiolosuhteissa, sillä sitä ...

Read More »

Keväinen täytekakku

Vappuna tarjotaan ihanan keväistä täytekakkua, joka on päällystetty ruohonvihreällä sokerimassalla ja koristeltu suloisilla pienillä kukkasilla. 4 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress