Leivo syksyn omenoista ihana piirakka ja tee sen päälle rouskuva murupäällinen. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
12 palaa
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 3 – 4 pientä omenaa
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl ruishiutaleita
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kanelia
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi.
Vuoraa piirakkavuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se piirakkavuokaan.
Asettele omenaviipaleet taikinan päälle.
Nypi voi, sokeri, ruishiutaleet, jauhot ja kaneli sekaisin ja levitä muruseos omenoiden päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa 50 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Leave a Reply