• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Omenapiirakka murupäällisellä

Omenapiirakka murupäällisellä

05/09/2018 by Liisa Leave a Comment

Leivo syksyn omenoista ihana piirakka ja tee sen päälle rouskuva murupäällinen. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

12 palaa

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa

 

  • 3 – 4 pientä omenaa

 

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne viipaleiksi.

Vuoraa piirakkavuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se piirakkavuokaan.

Asettele omenaviipaleet taikinan päälle.

Nypi voi, sokeri, ruishiutaleet, jauhot ja kaneli sekaisin ja levitä muruseos omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kaneli, omena, piirakka

Previous Post: « Sitruunakuppikakut karhunvatukkakuorruruksella
Next Post: Kermainen päärynäpiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Vaahterasiirappi-pekaanipähkinäjäätelö

Vaahterasiirappi-pekaanipähkinäjäätelö on täyteläinen herkku. Pähkinät kannattaa paahtaa ennen jäätelöön lisäämistä, jotta niiden maku olisi ...

Read More »

Kanelikuppikakut valkosuklaakuorrutuksella

Kuorruta kanelilla maustetut kuppikakut makealla valkosuklaakuorrutuksella. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl ...

Read More »

Uuden vuoden suklaatryffelikakku

Leivo uudeksi vuoksi täyteläinen suklaatryffelikakku, jonka sisältä löytyy mehevä valkosuklaakreemillä täytetty kakkupohja. Kakun voi valmistaa ...

Read More »

Kardemummainen pensasmustikkakakku

Kesäinen kuivakakku saa ihana makunsa kardemummasta ja pensasmustikoista. 150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl ...

Read More »

Kinderpiirakka

Makea kinderpiirakka maistuu pääsiäisenä (tai oikeastaan ihan milloin vain!). Piirakka saa kuorrutteekseen vaniljaista sokerikreemiä ja makeaa ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress