Sitruunaiset kuppikakut kuorrutetaan makealla karhunvatukkakuorrutuksella ja koristellaan näyttävillä karhunvatukoilla.
12 kappaletta
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 0,5 dl sitruunamehua (1 sitruuna)
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 1,5 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g karhunvatukoita
- 150 g voita
- 5 dl tomusokeria
Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää sitruunan raastettu kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä sitruunamehun ja maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus.
Ota sivuun 12 karhuvatukkaa koristeeksi.
Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää noin puolet tomusokerista ja vatkaa kuorrutus tasaiseksi. Lisää karhunvatukat ja loput tomusokerista ja sekoita tasaiseksi.
Laita kuorrutus pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Koristele kuppikakut karhunvatukoilla.
Leave a Reply