Myös pullataikinan voi leipoa valmiiksi edellisenä iltana ja jättää yöksi jääkaappiin kohoamaan.
- 2,5 dl punaista maitoa
- puoli pussia kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
- 1 muna voiteluun
- raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja nosta taikina jääkaappiin yöksi kohoamaan.
Ota taikinakulho huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen leipomista.
Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa taikina 18 palaan.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja nosta pullat leivinpaperilla suojatulle pellille. Anna pullien kohota liinan alla noin tunti.
Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Leave a Reply