Meillä leivotaan todella usein banaanikakkua: Lapset syövät banaaninsa mieluiten vähän raakoina, ja hedelmäkulhosta löytyy usein “liian” kypsiä banaaneja. Tästä suklaisesta banaanikakusta on tullut meidän perheen suosikki, johon ylikypsät banaanit useimmiten käytetään.
- 150 g voita
- 3 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 3 banaania
- 150 g ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g suklaata reilun kokoisiksi paloiksi rouhittuna
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taikinaan yhdessä ranskankerman kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi suklaarouhe ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa 50 – 60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Leave a Reply