Ihanat vadelmaiset viipalepikkuleivät syntyvät nopeasti ja helposti myös aloittelevalta leipurilta. Makeat keksit viipyvät uunissa vain sen aikaa, että ne jäävät keskeltä vielä vähän raaoiksi ja sopivan sitkeiksi. Leivo näitä pieniä herkkupaloja vaikka talviloman kunniaksi kahvipöytään tai hiihtoretkelle mukaan pakattavaksi! Kekseihin ei tule lainkaan kananmunaa, joten ne sopivat myös muna-allergikoille.
n. 30 kappaletta
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vaaleaa siirappia
- 4 dl jauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 100 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
- raesokeria
Suojaa pelti leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele taikinapalat pitkiksi tangoiksi pellille. Painele taikinan keskelle peukalolla ura ja levitä vadelmamarmeladi uraan. Ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä hetki ja leikkaa ne sitten viipaleiksi terävällä veitsellä.
Leave a Reply